Assistance til boligkøbet med en dygtig boligadvokat

14 oktober 2019 Astrid Pedersen
Assistance til boligkøbet med en dygtig boligadvokat

Er familien vokset ud af den nuværende bolig, og er det derfor tid at finde en mere rummelig lejlighed eller måske endda et hus? Så er du sikkert allerede på jagt efter drømmeboligen, og trawler dagligt diverse bolig annoncer igennem på boligsider eller i aviser. Hvis du er på udkig efter en ejer eller en andels bolig – og det eventuelt er første gang, du og familien skal ud og investere i en sådan – er det en god idé at sætte sig lidt ind i de officielle og uskrevne regler, som gælder på boligmarkedet.

Regel nummer et: Ejendomsmægleren er ikke din ven

Måske tænker du, at når en ejendomsmægler kaldes en mægler, er det fordi han eller hun er en uvildig rådgiver for såvel køber som sælger. Intet kunne dog være mere forkert. En ejendomsmægler tjener sine penge på at sælge så mange boliger som muligt så hurtigt som muligt og til så høj en pris som det overhovedet kan lade sig gøre.

Derfor vil mægler typisk fungere som sælgers forlængede arm, og udelukkende have sælgers interesser på sinde. En ejendomsmægler vil således kun informere dig som køber om de forhold, som han eller hun er forpligtet til ifølge lovgivningen. Dette betyder, at forhold, som kunne påvirke din beslutning om køb af boligen, ikke vil komme frem i lyset med mindre du selv sætter dig ind i de relevante dokumenter, som hidrører fra boligen og fra handelen. Det kan for eksempel være klausuler om kommunal tilbagekøbs ret, en dårlig økonomi i andels eller ejer foreningen, eller lokale planer for området omkring din nye bolig, som kunne forringe dennes værdi.

Få hjælp fra en dygtig boligadvokat

Derfor er det en god idé at få en boligadvokat på banen, når der skal købes hus eller lejlighed. En boligadvokat vil nemlig kunne hjælpe dig med at afdække eventuelle forhold, som kunne påvirke din økonomi i fremtiden. Du kan læse mere på eboligadvokat.dk

Flere Nyheder

10 september 2021

Skal din bil synes?