Chili con carne – populært blandt børn og voksne

Dette indlæg er finansieret indlæg og indeholder promoverede hjemmesidehenvisninger.

Som forælder kan det være op ad bakke at finde på en sund og nærende aftensmad, som ungerne såvel som de voksne kan lide. Og samtidig er det som oftest værdsat, at aftensmåltidet er nemt at tilberede, billigt i indkøb – og også gerne hurtigt at få på bordet. Der er nemlig rigtig mange andre gøremål i hverdagen, som er vigtigere end at svede over et komfur, for eksempel lektiehjælp, fritidsaktiviteter, og kvalitetstid med børnene.

Chili con Carne – det hotte aftensmad-hit

Især i vintermånederne er det særdeles hyggeligt at samle familien omkring et varmt og velsmagende måltid, når alle er hjemme fra skole, job, og institutioner. Og her har retter som for eksempel Chili con Carne den store fordel, at de kan laves nemt og hurtigt i store mængder, fryses ned eller stilles på køl, og så blot opvarmes få minutter inden maden skal på bordet.

Den danske variant af Chili con Carne er, i modsætning til sit mexicanske ophav, ikke så voldsomt krydret – her kan selv de små, sarte ganer og smagsløg være med. Som tilbehør kan man for eksempel servere et lunt flûte, en grøn salat, ris eller kartoffelmos efter behag. Og en god Chili con Carne kan sagtens fungere som madpakke dagen efter – den fungerer fint i kold version.

Lad børnene hjælpe med at lave Chili con Carne

Løsningen på, hvorledes du får sund, hjemmelavet mad i en travl hverdag, er altså at fremstille maden i store portioner. Chili con Carne bliver ikke dårligere af, at man laver en ordentlig gryde på én gang – snarere tvært imod. Chili con Carne har samtidig kun godt af at blive stillet i køleren i et døgns tid for at smagen kan trække ordentligt ud i retten. Og du kan med fordel fryse din Chili con Carne i små portioner og tø den op i køleskabet, så den er klar til opvarmning om aftenen.

Find opskrift og ingrediensliste på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/10355/chili-con-carne