Forlæng din plantesæson med vækstlys

07 juni 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Er du haveelsker, og synes du, at det bedste der findes er at gå og hygge dig i din have, så ved du også, at sæsonen er forfærdelig kort, og der er en lang vinter, hvor det er svært at komme ud i haven og få jord under neglene. Heldigvis er der en løsning på det problem og det er vækstlys. Du kan se flere eksempler her https://mrperfect.dk/42-led-vaekstlamper-vaekstlys-plantelys.

Med vækstlys har du mulighed for at forlænge sæsonen og ikke alene starte sæsonen før, så dine planter er store og klar, når havesæsonen begynder. Du kan også forlænge den når det bliver efterår. 

vækstlys

Få store og flotte planter med vækstlys

En af de planter du med fordel kan bruge vækstlys til er chiliplanter. Her skal du ofte starte med at så, allerede i oktober og november, hvor der ikke er meget lys og uden ekstra lys vil dine chilier blive lange og ranklet i stedet for store og buskede. Det skyldes at de forsøger at få mere lys. Det kan du løse med vækstlys og du vil have store og flotte planter klart til at komme i drivhuset, når det er varmt nok.

Der er stor forskel på vækstlys. Du kan få dem i alle farver, men jo nærmere på almindeligt lys, jo dyrere vil det typisk være. Har du dine planter et sted, hvor det ikke har den store betydning om dit lys er lilla eller rødt, kan du med sindsro vælge en af de billigere, hvorimod skal du have dem i stuen, bør du nok overveje at bruge lidt flere penge, så din stue ikke får et smukt lilla skær. 

Et vækstlys gør det også muligt at have friske tomater hele året rundt, eller friske krydderurter. Det gør det også muligt at starte med at så blomster, så de kan blive plantet ud om foråret.

Flere Nyheder

10 september 2021

Skal din bil synes?