Gua Sha massage mod kroniske smerter

04 maj 2021 Astrid Pedersen

Lider du af en gigtsygdom, Bechterews syndrom eller lignende dårligdomme, som kan forhindre dig i at modtage en almindelig massage? Så bør du ikke lade det forhindre dig i at forkæle dig selv med en godgørende kropsbehandling. Du kan for eksempel i stedet vælge en Gua Sha massage.

Hvad er Gua Sha massage?

Gua Sha massage er en alternativ behandlingsform som involverer blid skrabning af huden ved hjælp af et særligt værktøj. Ved en Gua Sha massage behandling øges blodgennemstrømningen, og kroppens egen naturlige udrensning stimuleres gennem huden.

Gua Sha massage stammer fra Kina og benyttes ofte i forbindelse med behandling af kronisk smerter hos patienter med systemiske lidelser. Behandlingen udføres med anvendelse af massage olie og en særlig sten som er slebet og poleret til formålet.

Hvordan foregår en Gua Sha massage?

En massør, som udfører en Gua Sha massage massage, vil ved anvendelse af det oven for nævnte redskab blidt men fast skrabe huden med korte og lange strøg. Ved denne behandling stimuleres mikrocirkulationen i det bløde væv. Ved Gua Sha massage stimuleres samtidig gennemstrømningen af kroppens egen livsenergi – Chi eller Qi – som skal kunne flyde frit igennem meridianerne for at opretholde legemets egen balance.

Skulle livsenergien være hæmmet i sit flow på grund af blokeringer i energi banerne vil der opstå ubalancer og dermed betændelses eller inflammations tilstande, som menes at være årsag til blandt andet kroniske smerter. Ved Gua Sha massage nedbrydes den dårlige energi hvorved betændelsen reduceres og helingen fremmes.

Gua Sha massage udføres som regel på ryg, balder, nakke, arme og ben. Der findes en særlig skånsom variant som anvendes i forbindelse med ansigts massage. Din Gua Sha massør vil altid foretage en vurdering af præcis hvor hårdt et tryk du kan tåle så at behandlingen vil forblive behagelig.

Få den bedste Gua Sha massage i Vamdrup hos Tik Saras Massage – læs mere på tiksarasmassage.dk.

Flere Nyheder

10 september 2021

Skal din bil synes?