Indret din egen legeplads i haven

22 november 2020 Astrid Pedersen

Det er sundt for børn at lege udendørs hver dag. Derfor er det din pligt som forælder at sørge for at dine børn hver eneste dag kommer ud i den friske luft og får rørt sig i mindst en time ad gangen. På den måde udvikler børnene såvel balance og koordinations sans som deres kognitive evner, kreativitet og fantasi på en helt anden måde end hvis de passivt lod sig underholde af tablets, smartphones eller konsol spil. Og så får du både friskere, gladere og sundere børn ud af det.

Tag børnene med på legepladsen

Hvis børnene skal have den rette stimulation af sanserne og bevæge apparatet bør du lade dem lege på en veludrustet legeplads. Her kan ungerne gynge, vippe, rutsje og måske endda slå sig løs på en havetrampolin. De helt små kan hygge sig i sandkassen mens de lidt større kan lave balance øvelser, gynge vildt eller klatre i legetårnet.

På den måde får børnene brugt hele kroppen, og vil være ganske trætte og mætte af oplevelser når de skal sove om aftenen – og dette betyder mere veludhvilede og friske børn den følgende dag.

Kan jeg bygge en legeplads i haven?

Hvis du ikke føler at du har hverken tid til – eller mulighed for – at ledsage dine børn til den nærmeste legeplads hver eneste dag kan du bygge ne legeplads i haven derhjemme. Din have behøver ikke at være særlig stor for at du kan få plads til det vigtigste, nemlig et gyngestativ, en sandkasse, og måske en nedgravet havetrampolin. På den måde kan du holde øje med ungernes udfoldelser mens du laver mad eller gør rent. Og så slipper de små for at stå i kø for at prøve vippen eller gyngerne.

Hvis du ønsker at bygge en legeplads i din egen have kan du finde flere tips og tricks på husblog.dk

Flere Nyheder

10 september 2021

Skal din bil synes?