Kom ud af alkohol misbruget med en alkoholbehandling

I Danmark er det forholdsvis let at udvikle et alkoholmisbrug. Der er rige muligheder for at skaffe sig adgang til de våde varer – stort set alle supermarkeder dagligvare butikker, kiosker og tank stationer forhandler øl, vin og stærk spiritus. Og så længe du er over atten år gammel, er der ingen, der løfter et øjenbryn, hvis du køber et par flasker eller tre. Samtidig er alkohol et af de mest afhængigheds skabende stoffer, der findes.

Hvis alkoholiske drikke var blevet introduceret den dag i dag, ville de aldrig have fået tilladelse til at blive forhandlet frit på markedet. Ud over det, at alkohol giver en rus, som kan være direkte personligheds ændrende – og gøre ellers fredelige mennesker voldelige og hensynsløse – har alkohol også en nedbrydende effekt på kroppen. Vitale organer så som nyrer og lever lider umådelig overlast ved selv et mindre alkohol indtag. Hjernen, som består af fedt, bliver også ødelagt af alkohol. Den naturlige balance mellem hormoner og signalstoffer i kroppen forskubbes, og efter længere tids alkohol indtag vil en misbrugsramt ikke længere kunne klare selv de mest trivielle dagligdags gøremål uden en vis mængde alkohol i blodet.

Når man er nået der ud, hvor man skal have en sådan funktions promille, kan man kalde sig alkoholiker. Og så skal der professionel hjælp til, hvis man ønsker at komme tilbage på rette spor igen.

Hvor kan jeg få effektiv alkoholbehandling?

Hvis du ønsker at vende udviklingen, således at du slipper af med afhængigheden og misbruget af alkohol, bør du opsøge et behandlingscenter eller et misbrugscenter med speciale inden for alkoholbehandling. Hos Behandlingscenter Stien tilbydes behandlingsforløb af typisk fem ugers varighed, som kan fungere som opfølgning på afrusning, og hvis formål det er at forebygge yderligere misbrug.

Du kan læse meget mere om effektiv og professionel alkoholbehandling på https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/