Lakering af trægulve – hvorfor vælge denne løsning?

18 april 2021 Maya Hindsberg

Har du fået slebet dit gulv eller afhøvlet det? Det er en god løsning, når du gerne vil give dit gulv nyt liv, men derfor er det også vigtigt at vælge den rette efterbehandling. Gulvafslibning og efterbehandling hører nemlig uløseligt sammen, og du gør sjældent det ene uden det andet.

Efterbehandlingen ligger nemlig ofte bedre, når gulvet er blevet slebet inden og omvendt, så vil slibningen ikke beskytte gulvet, og har derfor brug for en efterbehandling for at holde gulvet pænt. Sammen er gulvslibningen og efterbehandlingen altså en god måde at give gulvet en makeover, som holder længe, og giver et flot udtryk til boligen. Læs evt. mere på https://gulvkanonen.dk/.

Derfor bør du vælge lakbehandling

Der er mange fordele ved en lakbehandling, hvilket er en af de store grunde til, at lak er så populært et valg, når det kommer til efterbehandling. Der er dog en enkel ulempe, som er, at lak skal slibes af, før det kan fornyes, hvor ikke det er nødvendigt for f.eks. sæbebehandlede gulve.

En af de store fordele, som gør op for denne ulempe, er, at gulvet har en slidstærk overflade. Efterbehandling med lak giver nemlig gulvet er både slidstærk og holdbar overflade. Det er især en fordel, hvis du lever et familieliv, med børn og dyr. De vil typisk lægge mere pres på dit gulv, og slide det mere, fordi klør laver ridser, og børn taber ting. Det er dog ikke ligeså stor en problemstilling, når gulvet er lakkeret.

En anden stor fordel er mængden af vedligeholdelse og rengøring. Den er nemlig ret minimal. Vedligeholdelsen kommer selvfølgelig an på, hvor meget smuds og snavs gulvet skal modstå, men som udgangspunkt danner lakken en lukket overflade, som bare afviser det. Rengøring behøver du ikke bekymre dig særligt meget om. Du skal nemlig kun støvsuge og moppe efter behov.

Flere Nyheder

10 september 2021

Skal din bil synes?